1. premie i innbudt arkitekt konkurranse i en rammeavtale, hvor løsningsprinsipp, pris og kompetanse var hovedkriteriene i konkurransen.
Prosjektet ligger på Rud i Bærum kommune med en eksisterende videregående skole som består av flere bygningsvolumer som skal rives og hvor tre av de eksisterende bygningene skal rehabiliteres.
Prosjektet baserer sitt løsningsprinsipp på en landsby tankegang med frittstående bygninger som er organisert slik at eksisterende bygninger sammen med nye bygg danner gater, plasser, muligheter for kafeer og andre tilliggende aktiviteter på hovedplanet. Tanken er at dette skal gi gode opplevelser med variasjon og treffsteder på skolen.
Skolen ville få en økning fra et elevtall på 770/ 216 ansatte, innen studieforberedende og yrkesfaglige studieprogram samt en tilrettelagt avdeling, hvor det i tillegg er 250 voksenopplæringsplasser og 80 fagskole plasser. Det nye byggeprogrammet vil øke elevkapasiteten til 1316 elever, 430 voksenopplæringsplasser og 130 fagskoleplasser samt en læreplasser/ administrasjon på 306. Til sammen ca. 2 200 personer som vil ha sin daglige skoleplass/arbeidsplass på Rud vgs.
Fellesarealer (kantine, auditorium etc.), ledelse og administrasjon, elevtjenester, driftsarealer, påbygg og fellesfag, kroppsøving, idrettsfag, musikk/ dans og drama, design og håndverk, elektrofag, helse og oppvekst, teknikk og industriell produksjon og tilrettelagt opplæring.
I tillegg blir det et betydelig antall elever for voksenopplæring og yrkesfaglig opplæring.
Takflatene er tenkt brukt som takterrasser med mulighet for direkte utgang fra tilliggende nivåer og broer i plan to som binder sammen bygningsmassen slik at en kan bevege seg innendørs i et klimatisert anlegg.
Det ble vedtatt at nybyggene skulle oppføres i massiv tre og at prosjektet skulle Breeam sertifiseres etter Breeam Excellent/ passiv hus og MOP (Viken FK sin miljøoppfølgingsplan).
Prosjektet hadde en meget høy kompleksitet og ville bli en av landets største videregående skoler.